Vine „Taxa Patrimoniului Religios”?

Citesc deunazi ziarul; nu o fac des, mai ales cand acesta este francofon. Presa occidentala este execrabila, sau in orice caz, nu mai putin tembela decat cea romaneasca; caci e si ea, doar o reflexie a mentalitatilor populatiei si gusturilor sale morbide pentru „circ si paine” sau stiri lugubre.

Dar iata ce scrie in „Journal de Montréal” din ziua de marti, 20 aprilie (nr. 307):

Niste profesori pensionari, propun o „taxa pe anumite produse”, care s-ar numi T.P.R., adica Taxa pentru Patrimoniul Religios. Hm! Parca n-ar avea Québec-ul suficiente taxe . . . . parca nu ar fi cea mai „taxata” si din aceasta cauza, cea mai inapoita provincie mare a federatiei canadiene.

Motivatia pensionarilor, ea, este insa una cat se poate de valida: bisericile (cladirile, lacasurile de cult) provinciei, dar si institutia bisericii catolice a locului, sunt intr-o stare de abandon si decrepitudine ce lasa loc adesea la situatii si intamplari hazlii. Acestea sunt practic vandute, din lipsa de bani pentru intretinere. La pret de ziduri. :) Nuuuu, nu plangeti pe umarul „bietei” Biserici Catolice a provinciei, caci aceasta e bogata, putred de bogata: o mare parte dintre imobilele capitalei financiare a lumii francofone nord-americane este in mana unor . . . . ordine de calugari sau cucernice maicuţe. „Marché-central”, zgarie-nori ca cel de la Atwater, in fapt cam 75% din patrimoniul imobiliar supra-etajat al centrului metropolei, se afla in posesia unuia sau altuia dintre ordinele religioase catolice. Tot asa, desi secularizate, spitalele Montrealului care in trecut au fost detinute de Biserica Catolica si ordinele sale de „taicuţi”/maicuţe, sunt „mulse” bine azi de bani de catre acesti religiosi, intrucat acestea desi trecute in proprietatea si administrarea statului, acesta nu detine si pamantul de sub ele, platind astfel chirii piperate piosilor, in conditiile in care sistemul de sanatate al provinciei se afla in situatie de criza rusinoasa ptr. o tara dezvoltata si cu pretentii cum este tara noastra de adoptie. In fapt, religiosii deţin nu numai pamantul de sub spitale, ci si largi suprafete in jurul acestora, astfel, parcarile ce deservesc institutiile, devenind o alta sursa grasa de venituri ptr. religiosi, spre marea ciuda si paguba a salariatilor si vizitatorilor.

Se pare insa, ca unora nu le mai e suficient imoralul statut de excludere de la impozitare a activitatilor si proprietatilor bisericii; ca sub acoperirea lui, Biserica Catolica desfasoara pare-se, activitati imobiliare (cumparari, vanzari, dar mai ales inchirieri de spatii de birouri, dar probabil si locuinte) si mobiliare (plasari de fonduri in actiuni si obligatiuni, „gerarea” acestora de catre brokeri angajati) fara sa plateasca statului nimic, e prea putin in ochii miliardarei institutii!

Celor care intr-o ridicula incercare de justificare a acestei reguli anacronice de scutire de impozit, mi-ar zice ca actiunile caritabile justifica acest statut, eu le raspund ca sunt de acord doar ca aceste actiuni sa fie scutite de impozit, si nu si afacerile cu imobiliare sau specula la bursa! Si nici vandutul Bibliei.

Apoi „actiuni caritabile” cu banii altora . . . . mersi, ma cam fac sa rid baietii astia, caci cei care nu produc nimic, nu au cum sa dea de la ei, decat nimic.

Dar sa revin la subiectul articolului.

Astfel – relateaza pensionarii nostrii grijulii – biserica Saint-Jean-de-la-Croix din oras, o cladire imensa cu alura de catedrala, a fost transformata in condominium, adica mai pe romaneste in bloc de apartamente cu locuintele in proprietatea locatarilor. In Quéebec nu se sta pe strada Sfanta Vineri, ci chiar in biserica Sfanta Vineri. :)

Te umfla risul, desigur, si gandul te duce la epoca stalinista cand caldirilor bisericilor li se dadeau utilizari bizare din cele mai neasteptate, dar toate, oricum, utile si ele in felul lor intr-o ţara devastata de nazism: depozit de marfa, depozit de alimente, dar si biblioteci sau cazarmi.

Insa „noutatea” introdusa cu forta bruta de stalinisti nu poate intrece bizarul si ridiculul facut de protestanti cu manuţa lor „capitalista”, intrucat tot in minunatul oras Montréal – supranumit si orasul gropilor, ca tot veni vorba – exista pe undeva in centru pe langa sediul Videotronului, o biserica protestanta cu orar de sala de bingo . . . . caci ce nu face „popa” ca sa ramana in business.

Parca anglosaxonii zic „Prophets equal profits”, nu? :)

Mai zic pensionarii nostrii niste chestii de ţi se face paru’ maciuca, sau orsh’cum, ramai mut de uimire, caci afli de exemplu ca oricine ai fi, in Quebec, Canada sau SUA, dar si in UE, chiar ateu fiind!, cotizezi an de an ca Berila la prosperitatea comunitatii evreiesti locale prin taxa „cusher”.

Astfel, orice individ care cumpara un produs de bacanie pe ambalajul caruia se afla intr-un cerc simbolul U, K, MK, COR, KSR, da comunitatii evreiesti locale o suma de bani care la sfarsitul anului face o medie de 26 de dolari.

Oauu! Ce darnic sunt cu superstiţiosii . . . . si nici macar nu stiam!

Trebuie spus ca aceste produse pe ambalajul carora se afla simbolul „cusher”, nu sunt cumva pasca evreiasca, biscuiti iudaici sau mai stiu eu ce bizarerie mozaica. Nu, acestea sunt 90 la suta dintre produsele de bacanie, de la margarina pana la produse de panificatie, de la preparate din carne sau lapte pana la dulciuri. Adica chestii pe care le cumparam cu totii, cei fara „intoleranţe” alimentare ce isi au originea in ţacalia superstitiosului de acum mii de ani. In depozitele fabricilor din industria alimentara, aditivi alimentari, conservantii alimentari, imbunataţitorii de gust, si ei, stau frumos in butoaie pe care scrie „kosher”. Care se traduce pesemne prin „am taxat tolomacu”.

Astfel ajungem ca toti sa platim acestor smecheri o gramada de bani: 150 de milioane dolari in Quebec si 1,5 miliarde in Canada, dar si 8,75 miliarde in USA si tot atat in UE (cifrele articolului!).

Deci cotizam cu totii, prin taxa rabinica (aceasta este aplicata practic la intreaga populatie), pentru ca doar 1,2 % din populatie sa profite in Quebec. Ca sa profite ce procent din populatia Canadei, USA si UE??

Pai nu departe de aceasta cifra chebecoasa . . . .

Asta da echitate!

Dar sa nu va mire ambitia de stat in sine a numitei institutii in materie de implicare fiscala (dupa scutiri fiscale injuste, normal, vrea si drept de taxare) in masura in care, daca nu stiţi, in Canada, politica de imigratie se face la . . . . biserica, iar deciziile se iau de cate preoti/pastori. Statul de drept devine astfel o vorba goala, el nu exista cat timp legile nu sunt respectate de toata lumea.

„Democratie originala”, deh . . . . mai stim noi una.

Caci de curand, noul ministru al imigratiei din guvernul Martin, a atras atentia bisericii ca nu mai are de gand sa accepte imixtiunea clerului in deciziile de expulzare a unor imigranti ilegali pe care lungul proces de analiza a statutului de refugiat politic i-a declarat finalmente dupa ani, ca numa’ buni de trimis acasuţa.

Care credeti ca a fost raspunsul religiei?

I-a zis „pas!” doamnei ministru, ca doar Canada n-o fi vreun stat secular si democratic: Nuuu, e o teocratie in devenire, cum e Iranul, iar „rule of law” e desuet pesemne, in vedererile inguste ale popimii implicate in actele de sabotaj a politicii guvernului.

Interventia ministrului, sa precizez, apare dupa ce activitatea fostului ministru de resort din cabinetul precedent al lui Chretien a fost sabotata de biserica, aceasta adapostind toţi si fiecare dintre imigrantii pe care ministerul a considerat ca are motive sa-i trimita acasa: fie ca acestia, ilegali fiind in Canada, nu erau in pericol daca reveneau in patrie, fie ca daca erau in pericol, reprezentau ei insisi un pericol pentru siguranta Canadei (indivizi dubiosi avand legaturi cu reţeaua islamista).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s